Modüler Su Depoları

Modüler Su Deposu Nedir?

Modüler depo: Parçalar halinde imal edilen, montaj yapılacak alana parçalar halinde taşınan, kaynak gerekmeksizin tamamen civatalarla birleştirilerek oluşturulan özel bir depo tipidir.

Kolay kurulumu, pratik kullanımı ve diğer tip depolarla kıyaslanmayacak kadar sağlıklı standartlarda su muhafazası nedeniyle dünyanın tercih ettiği bir üründür.
En dar alanlara bile taşınarak montajı gerçekleştirilebilmektedir.
Kolaylıkla demonte (sökülerek) edilerek başka yerlere taşınabilir, tekrar monte edilebilir.
Depolar yerden yüksek platformlar üzerine, çatıya, kulelere ve mevcut binaların içlerine kolaylıkla monte edilebilmektedir.
Hijyenik ve uzun süre bakım gerektirmediği için sağlıklıdır.

 

 

Boyutlar ve Tasarım 


Depolama hacmi 1,26 m³ ile 500 m³ arasında ve maksimum yükseklik 4,35 metredir. Gerek duyulduğunda depo hacminin yerinde artırılması veya demonte edilerek başka yere kolaylıkla yeniden kurulması mümkündür.

Nakliye ve Montaj 


Modüler su depolarının montajı kolay olduğu için her zaman aynı standart ve kalitede ürün ortaya çıkar. Montaj için özel kalifiye elemana veya özel ekipmana ihtiyaç yoktur. Bir supervisor eşliğinde ve basit el aletleriyle herhangi bir montaj ekibi tarafından yapılabilir. Ayrıca modüler depoların demonte halinde az yer kaplaması, nakliyesinin de oldukça kolay ve ucuz olmasını sağlar.

Dayanıklılık 


Çelik levhalar, yüksek tonajlı preslerde derin çekme yöntemi ile imal edilirler. Bu sebepten dolayı depoyu oluşturan paneller basınca karşı dayanıklıdır. Normal şartlar altında depoyu oluşturan panellerin dayanım ömrü bakım yapılmaksızın, ortalama 15 yıl, modüler sıvı depolarının servis hizmeti gerektirmeden kullanım ömrü ise 10 yıldan fazladır. Modüler depolar, Ultra viole (UV) ışınlarına karşı dirençli olup, ağır darbelere, her türlü hava şartlarına, ağır yüklere, depremlere karşı dayanımları ise test edilmiştir.

Sızdırmazlık 


Modüler depoları oluşturan paneller arasındaki sızdırmazlık, depo içindeki sıvı cinsine bağlı olarak seçilen özel kimyasal contalar ile sağlanır. Bu esnek contalar birbirlerine çok iyi adapte edildiğinden, büyük sıcaklık değişimlerinde bile depoların sızıntı yapması mümkün değildir. Montajı tamamlanmış modüler deponun kontrolü gözle rahat bir şekilde yapılabildiği gibi, depo içindeki suyun donması veya deponun zarar görmesi durumunda, zarar gören parçalar kolaylıkla yenileriyle değiştirilebilir.

İzolasyon 


Değişken hava koşullarına karşı modüler su depolarını oluşturan paneller, izole edilebilmekte ve soğuk su deposu olarak kullanılabilmektedir.

Su Kalitesi 


Depoyu oluşturan panellerin yüzeylerinin pürüzsüz ve parlak olmasından dolayı depo yüzeyi kir, pislik tutmaz ve bakteriler barınamaz. Depo içine hiçbir şekilde ışık sızmadığından yosun oluşması mümkün değildir. Modüler depoyu oluşturan paneller sıcak daldırma galvaniz kaplı veya paslanmaz çelik levhalardan imal edildiğinden dolayı hijyeniktir, gıda endüstrisinde ve içme suyu depolanmasında en sıhhi malzemedir. Modüler depolar, tozun ve böceklerin, hiçbir yerden giremeyeceği şekilde dizayn edilmiştir. 

Bakım ve Onarım 


Modüler depoların yan tarafında bulunan temizleme ve bakım kapağı, deponun içine girilerek deponun bakım ve onarımının rahatlıkla yapılabilmesini sağlar. Modüler deponun zarar görmesi durumunda, zarar gören paneller, basit el aletleri ile yenileri ile değiştirilerek depo eski haline getirilir.Deponun boşaltılması işlemi depo üzerinde bulunan boşaltma vanasından kolaylıkla yapılır. 

Fiziksel Özellikler 


Modüler depoları oluşturan panellerin basma, burulma, çekme mukavemetleri kabul edilebilir değerlerdedir. Çelik levhalardan oluşan modüler depoların kullanım ömrü diğer depoların kullanım ömründen çok daha uzundur. Büyük depolama hacimlerinde sıvı basıncından dolayı malzeme deformasyonu söz konusu değildir ve modüler depo içindeki sıvı UV ışınlarından etkilenmez.