Ön izoleli Havalandırma Sistemleri

Ön İzoleli sistem eşsiz panel yapısı ve yüksek standartta ki aksesuarları sayesinde, yüksek bir performans garantisi sağlar. Panellerdeki PIR (Poliizasiyonuarat) ve üzerine kaplanan Gofrajlı Alüminyum Folyo sayesinde yalıtım ve hijyen özellikleri üstündür.
Kendinden izoleli havalandırma kanalları, iç ve dış ortamların iklimlendirme ve havalandırma sistemlerinde çözüm ortağıdır. Her iki tarafı alüminyum folyo kaplı olan kanal panelinin,dolgusu 52 kg/m³ PIR (Poliizasiyonuarat) dır.
Yalıtım katsayısının yüksek olması, işletme maliyeti ve enerji tüketiminin düşük olmasını sağlar. Yüksek basınca dayanıklılığı ve sızdırmazlığının yanı sıra hafif ve anti-bakteriyeldir.
Kolay montaj ve demonte olması ile, nakliye ve işçilik konularında da çok ekonomiktir. Sınıfının gerektirdiği test sonuçlarına istinaden bütün sertifikalara sahip olan sistem yeşil binalarda da sistemin devamını sağlar. 
 


İzolasyon

Ön İzoleli sistem eşsiz panel yapısı ve yüksek standartta ki aksesuarları sayesinde, yüksek bir performans garantisi sağlar. Panellerdeki PIR (Poliizasiyonuarat) ve üzerine kaplanan Gofrajlı Alüminyum Folyo sayesinde yalıtım ve hijyen özellikleri üstündür.

Panelin Yapısı

Ön İzoleli sistemlerinnde kullanılan paneller kapalı hücre yapısına sahip yüksek yoğunluklu PIR (Poliizasiyonuarat) malzemeden üretilmiştir.     
Üzerindeki alüminyum folyo mukavemet sağlar,hijyen ve UV dayanımı özelliklerini artırır.PIR malzemenin yalıtım değeri yüksektir.

 


Bakım ve İşletme

Paneli oluşturan malzemelerin yapısı sayesinde,NKS hava kanalı sisteminin uzun yıllar boyunca bakıma ihtiyacı yoktur.     
Panellerin üzerindeki alüminyum folyo zaman içinde korozyona uğramaz.Parçacık tutmaz,ilk günkü özelliklerini korur.
Havayı sağlıklı bir biçimde taşır.Bakım gerektiren özel durumlarda,kanalı sökmek ve takmak kolaydır.
Tamiri,montajı gibi basittir.Hafif yapısından dolayı kolay bakım yapılabilir,yapıya statik yük getirmez.
 

 



Montaj

Ön İzoleli sistemle kullanılan montaj aksesuarları hızlı ve doğru bir montajı garanti altına alır. İsteğe göre aksesuar olarak Alüminyum ve PVC profiller kullanılabilir. Bağlantı noktalarında kullanılan gizli flanşlar, tek bir PVC profil yardımıyla birleştirilir. Bağlantı noktalarındaki sızdırmazlık değerleri yüksektir. Özel durumlar için, farklı profil ve aksesuar seçenekleri mevcuttur.

Ön İzoleli paneller, saç kanala göre 7 kat düşük ağırlığı sayesinde, kolay ve hızlı olarak monte edilebilir. Şantiye ortamında kolay işlenebilir. İzolasyon gerektirmemesi sayesinde isçilik ve imalat masraflarının düşmesini sağlar.
 

Fark Yaratan Ayrıcalıklar


Panel tabanlı iklimlendirme kanalları, piyasada bulunan diğer iklimlendirme kanallarına kıyasla önemli avantajlar içermektedir.
 

 

1. Isı Yalıtımı

Sabit ve sürekli ortam ısısını güvence altına alarak, enerji kazanımı amacıyla sıcaklık farkından dolayı oluşabilecek ısı kayıp ve kazançlarını önleme konusunda mükemmel performans sergiler. NKS Panellerde ilave ısı yalıtımına ihtiyaç yoktur. λ = 0.021 W/ m°K  Isı iletim Katsayısı değeri sayesinde rakiplerine göre % 20 daha fazla ısı yalıtımı sağlar. Klasik kanallara göre % 60'a varan ısı kaybı tasarrufu ile havayı taşır.
 
 
2. Hava Kaybı

Ön İzoleli hava kanal sistemi, hava kaybı ve sızdırmazlık açısından, sac kanallara göre 3-4 kat daha üstün performansa sahiptir. Kanallar içerisinde oluşabilecek tüm kayıplar minimum seviyelerdedir. TS EN 1507 standardına göre Class D sızdırmazlık sınıfındadır.
 

 

 

3. Lojistik

Hafif yapısı, paket olarak taşınması sayesinde kolaylık sağlar. Şantiyede kolayca üretim yapılabilir. Klasik kanalların sevkiyatında yaşanan sıkıntılar Ön İzoleli kanal sistemlerinde yaşanmaz. Bu yapısından dolayı, yüksek miktarda malzemeyi ve aksesuarını tek seferde taşıma imkanı sağlar.
 


 
4. Su Dayanıklılığı

Ön İzoleli hava kanalı sisteminde kullanılan panellerin yapısı sayesinde her türlü su temaslarına dayanıklıdır. PIR paneller kapalı hücre yapısı sayesinde suyu bünyesine almaz ve bu sayede deforme olmaz.


 
 
5. Yangın

    Olası bir yangın anında; yangının kanal boyunca taşınmasını, insanların toksik gazlardan zehirlenmesini önleyecek nitelikteki Ön İzoleli kanal sistemleri TS EN 13501-1_2007+A1_2010 standardına uygun yapılan testler sonucunda yangın sınıfı “C” düzeyindedir. Ön İzoleli kanal sistemlerinin en önemli özelliklerinden biri de külleşme yeteneğidir kesinlikle külleşme olmaz.
 
6. UV Direnci


Ön İzoleli kanal paneli ve aksesuarlarının ultraviyole ışınlarına karşı dayanımı yüksektir. Uzun yıllar geçse de Ön İzoleli kanal sistemlerinde hiçbir deforme olmaz rahatlıkla dış mekanlarda kullanılabilir.

 


7. Hijyen

Alüminyum folyo, kir tutmayan ve korozyona uğramayan yapısı sayesinde uzun yıllar boyunca hijyen özelliklerini korur. Klasik sac kanallara göre, bakteri oluşumu düşüktür. Binalardaki hijyen için iyi bir çözümdür. PIR yalıtım malzemesi zaman içinde tozuma yapmaz. Avrupa İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurumu (OSHA) nın yayınlamış olduğu son rapora göre klasik kanalların izolasyonunda kullanılan camyünü ve taşyünü insanlar için olası kanserojenler kısmında yer almaktadır. Ön İzoleli kanal sistemleri sağlık ve gıda sektöründe güvenle kullanılabilir.

 
 
8. Enerji

Sızdırmazlık ve basınç kayıplarına engel olan özellikleri nedeniyle, klima ve havalandırma ünitelerinin ekonomik ve istikrarlı çalışmasını sağlayarak önemli enerji tasarrufu sağlar. Üstün yalıtım özellikleri ısı kaybını engelleyerek enerjinin korunmasına yardımcı olur. Yeşil bina kriterlerine  uygun en avantajlı  sistemdir.
 
 
9. Montaj

Düşük ağırlığı, kolay işlenebilmesi sayesinde montajı kolaydır. Yapım ve montaj adımları basittir. Kesim ekipmanları ve kesim masasının üzerinde kolaylıkla imalat yapılabilir. Yapısı ve formülasyonu nedeniyle, kanal işleme ve hazırlık süreçlerini son derece kolaylaştırmaktadır. İşleme aksesuarları ile hızlı, standart ve güvenli üretim ortamları yaratmaktadır.
 
10. Dekoratif

Uygulama ortamlarına dekoratif ve şık ayrıcalıklar sunar. Kendinden yalıtımlı yapısı sayesinde sonradan kaplanan yalıtım malzemelerinin kötü görüntüleri ve bu malzemelerin zaman içinde deforme olması riski, Ön İzoleli panellerinde yaşanmaz. Yaklaşık 1,5 kg / m² ağırlığı nedeniyle son derece hafiftir. Saç kanalların m² ağırlığının 8-10 kg olduğu göz önünde tutulduğunda önemli kullanım ve montaj avantajları içermektedir.